Engelsk

engelsk grammatik

31. august 2016 af youcandoit - Niveau: 9. klasse

hej

skal der altid stå endelsen ''ed'' f.eks i helped, walked osv når det skal stå i datid.

og hvordan var det nu, man skal bruge endelsen ''ing'' f.eks. i walking, showing 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af Justitia

Nej det skal der ikke. Se blot på det engelske ord "swim".


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2016 af Justitia

http://www.cbw.dk/rettenoegle/ingform.htm


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. september 2016 af EnStuderende

Ikke hvis det er uregelmæssige verber (aka udsagnsord). Hvis det er regelmæssige verber, så ja. Et regelmæssigt verbum kan f.eks. være "to talk". Det bliver til "talked" i datid. Et uregelmæssigt verbum kan f.eks. være "speak". Det hedder ikke "speaked" i datid, men i stedet "spoke". Ligesom "to go" self. ikke hedder "goed" i datid, men "went". 

De uregelmæssige verbers tidsbøjninger skal læres udenad, men nogle gange er der bestemte mønstre, som man kan huske på. F.eks. "swim, swam, swum" og "sing, sang, sung". Det kommer hurtigt til dig, jo mere du bruger sproget. Bare vær opmærksom på i starten, at du ikke kommer til at forveklse et uregelmæssigt verbum med et regelmæssigt og omvendt. Når du har arbejdet med engelsk i lang nok tid kan du endda mange gange godt gætte dig frem til, om et ukendt verbum er regelmæssigt eller uregelmæssigt.

Hvad angår udvidet tid (som "ing-formen" er), så er det noget, du bruger, når handlingen (aka udsagnsordet) er i gang med at blive udført. F.eks. kan jeg lige nu skrive "I am writing to you". Der er lidt flere smådetaljer som er rare at kunne som f.eks. reglen omkring gentagne handlinger osv. Du skal også være opmærksom på sætninger som "I am looking forward to...." Her vil du måske være fristet til at skrive "I am looking forward to see you", men det korrekte er at skrive "I am looking forward to seeing you". Bed din lærer om at forklare dig det, for det bliver lidt for lang en besked ellers.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2016 af Stygotius

En liste over de uregelmæsige verbers bøjninger findes i næsten enhver ordbog.  Der er ingen fælles regler for dem.

Man kan ikke sige at en ing-form er det samme som udvidet tid. Man bruger en ing-form til at danne udvidet tid med, men den bruges også til andre ting. Den kan være enten en præsens participium (lang tillægsform) elle en gerundium.


Skriv et svar til: engelsk grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.