Matematik

Hvordan vil man løse følgende ligninger?

26. september 2016 af Dtonni123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan skal de løses ??

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, -  det gør det nemmere :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Start med at gange på begge sider af lighedstegnet med et tal, som alle nævnerne går op i. Saml så led med x på den ene side af lighedstegnet og led uden x på den anden side. Når du så har talt samme på  begge sider af lighedstegnet, dividerer du på begge sider med koefficienten til x. Dette gælder for de to første ligninger. I den tredie skal du, når nævnerne er væk, samle led med x2, derefter led med x og til sidst led uden x, alle på samme side af lighedstegnet. Der bør så stå nul på den anden side af lighestegnet. Det kan være, at x2 går ud.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2016 af mathon

F)
                 \frac{(5x-2)}{3}+\frac{(8-x)}{5}=\frac{(x+14)}{2}-\frac{11}{5}                      multiplicer med 30

                 30\cdot \left (\frac{(5x-2)}{3}+\frac{(8-x)}{5} \right )=30\cdot \left (\frac{(x+14)}{2}-\frac{11}{5} \right )

                 \left (\frac{30\cdot (5x-2)}{3} +\frac{30\cdot (8-x)}{5}\right )=\left (\frac{30\cdot (x+14)}{2} -\frac{30\cdot 11}{5}\right )

                 \left ( 10(5x-2) +6(8-x)\right )=\left ( 15(x+14)-66 \right )         

                 50x-20+48-6x=15x+210-66\, ... 

                             


Skriv et svar til: Hvordan vil man løse følgende ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.