Matematik

Procent regning

26. oktober 2016 af maria12hansen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En dame har en månedslån på 20000 kroner. Nu stiger den med 10 procent.

Hvor stor er månedslønnen efter lønforhøjelsen? 

Nogen der vil hjælpe med denne her opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2016 af meitner

Jeg ville sige: 20.000*1,10 = ___

eller denne måde:

20.000/100*10 = 2.000 + 20.000 = _____


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2016 af AMelev

Lighedstegnet holder ikke!

#1

20.000/100*10 = 2.000 + 20.000 = _____



20.000/100*10 = 2.000 OK, men de ekstra + 20 000 er bare lagt til på højre side. Husk at man skal lægge til/trække fra/gange/dividere på begge sider af =, hvis "=" stadig skal gælde..


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2016 af meitner

Mente det nu ikke sådan ... Det jeg ville prøve på at skrive:

20.000/100*10 = 2.000 

10% af 20.000 er altså 2.000.

så lønnen efter lønforhøjelsen: 20.000 + 2.000


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2016 af AMelev

Jep! Men den første i #1 er den bedste.


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.