Matematik

Hjælp med opgave

18. november 2016 af PresidentDun (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har siddet med denne opgave i noget tid, men kan simpelthen ikke finde ud af hvordan det skal løses?

Er der nogen som kan hjælpe? Opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2016 af mathon

Parallelle linjer afskærer proportionale stykker på en og samme linje.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2016 af mathon


Svar #4
18. november 2016 af PresidentDun (Slettet)

Skal man indtegne en retvinklet trekant i de tre cirkler, eller er jeg helt gal på den?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. november 2016 af mathon

Du er ikke gal på den.
Radierne står vinkelret på tangenten i røringspunktet tre steder.


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. november 2016 af StoreNord

#0

Tegn radierne fra centrene vinkelret ned på den nederste tangent, og tegn en linje fra toppunktet til centrene i den store cirkel.

Så har du et sæt eensvinklede trekanter, hvor der om den ukendte radius gælder:

\frac{2}{x}=\frac{x}{6}\Leftrightarrow x^{2}=12\Leftrightarrow x=\sqrt{12}


Svar #7
18. november 2016 af PresidentDun (Slettet)

Ah, tror jeg forstår nu. Er dette korrekt?

Vedhæftet fil:Trekant.png

Svar #8
18. november 2016 af PresidentDun (Slettet)

Altså korrekt indtegnet :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2016 af StoreNord

Det er ikke tegnet helt efter, hvad jeg skrev. Men det er lige så godt.        :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2016 af PeterValberg

#3

?????

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp med opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.