Matematik

Differential regning

06. december 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med vedhæftede opgave? Det er med hjælpemidler.

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2016 af mathon

Da a<0 er værdimængden opadtil begrænset i toppunktets andenkoordinat,
som kan findes af:                                

                                 f{\, }'(x)=-3\cdot 2\cdot x-12=-6x-12=-6(x+2)

                                 f{\, }'(x_T)=-6(x_T+2)=0       hvor x_T er toppunktets førstekoordinat.

                                 y_T=f(x_T)    er toppunktets andenkoordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2016 af FMK

Tegn grafen, bestem toppunktet. Værdimængden betyder at du skal finde de lovlige y-værdier for parablen. For en parabel med a < 0 gælder f(x) \leqslant y . Altså toppunktets y værdi afgrænser værdimængden.
 


Svar #3
06. december 2016 af calliemoore (Slettet)

Okay jeg har tegnet grafen og fundet ud af at toppunktet er (-2,17)

Er det så bare svaret på hele opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2016 af FMK

det er korrekt. Se på grafen, den har lovlige y-værdier fra minus uendelig og omfagner 17, så 17 skal være inkluderet. Så brug korrekt notation og skriv: Vm(f(x))= dit interval


Svar #5
06. december 2016 af calliemoore (Slettet)

Undskyld men jeg forstår ikke lige hvad du mener til sidst :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2016 af FMK

]-\infty;17] , skriv det i interval notation. Lovlige y-værdier for parablen i minus uendelig til og med 17.


Svar #7
06. december 2016 af calliemoore (Slettet)

Hvordan vil det så se ud med -2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2016 af FMK

Det er svaret. Det er værdimængden for funktionen. Du bliver ikke spurgt til x-værdier.


Svar #9
06. december 2016 af calliemoore (Slettet)

Ahhh okay tusind tak!


Svar #10
06. december 2016 af calliemoore (Slettet)

Har også brug for hjælp med denne vedhæftede opgave, det er også med hjælpemidler

Vedhæftet fil:Dok3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. december 2016 af FMK

start med at finde y-værdien for dit punkt R ved at sætte 5 ind i funktionen og beregn.


Svar #12
06. december 2016 af calliemoore (Slettet)

Kan man beregne dette ved hjælp af word?


Svar #13
06. december 2016 af calliemoore (Slettet)

Eller kan geogebra ikke beregne dette?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. december 2016 af FMK

Jeg ville sige..regn det i hånden :-)


Svar #15
06. december 2016 af calliemoore (Slettet)

Men det er jo med hjælpemidler...


Svar #16
06. december 2016 af calliemoore (Slettet)

Okay men hvis jeg skulle er det så ikke sådan her:

f(x)= -0,25x^2 + 2x - 1 

f'(x) = -0,25*2*x + 2 

f'(x) = -0,5x+2 

f'(5) = -0,5*5+2 = -2,5 + 2 = -0,5 


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. december 2016 af FMK

Jeg ville sige..regn det i hånden :-) :-)


Svar #18
06. december 2016 af calliemoore (Slettet)

Det har jeg gjort i nummer 16

Brugbart svar (0)

Svar #19
06. december 2016 af FMK

du skal sætte 5 ind i den oprindelige funktion for at få dit y-koordinat i punktet R. ikke i f'(x) 
Læg mærke til at der står f(5).


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. december 2016 af FMK

men korrekt differentieret. derefter sætter du x-koordinaten ind i den differentieret funktion og finder hældningen. derefter bruger du y=ax+b og sætter din fundne hældning ind samt x og y koordinater ind for at finde b.


Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.