Matematik

Bezouts identitet!

10. december 2016 af Soff97 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg sidder og får en slem hovedpine over følgende udregning, som jeg gerne vil foretage.

Det drejer sig om, som nævnt i overskriften, bezouts identitet...

Jeg skal bruge det til min SRP opgave, så det ville være super flinkt hvis én af jeg jer kunne svare.

Here goes:

Jeg ønkser at få følgende ligning til at gå op: (jeg vil gerne finde x og y)

17*x-143*y=1 --> For at kunne anvende Bezouts identitet omskriver jeg dette til:

-143*y+17*x=1

Først har jeg anvendt euklids algoritme:

-143=17*-9+10

17=10*1+7

10=7*1+3

7=3*2+1

3=1*3+0

Største fællses divisor er altså 1!

For så at kunne bruge Bezouts identitet har jeg isoleret i nogle af udrtykkene

1=7-3*2 Nu indsætter jeg et udtryk for 7

1=17-10*1-3*2 Herefter et udtryk for 10

1=17-(-143-17*-9)*1-3*2

Jeg Bør kunne isolerer sådan at jeg får -143*y+17*x=1

Men kan ikke lige gennemskue dette.

Pls hjælp (uddyber gerne, hvis i har spørgsmål)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2016 af peter lind

i 1=7-3*2 skal du indsætte 3=10-7


Svar #2
10. december 2016 af Soff97 (Slettet)

så får jeg at:

1=7-(−143-17*−9-7)*2

mit problem ligger i, at jeg ikke ved hvordan jeg skal udregne parantesen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2016 af peter lind

mener du med i parentesen -143-17*(-9) -7 ? i så fald er det -143+9*17-7

Når du er kommet dertil burde der ikke stå noget 7, så du har  formodentlig glemt undervejs at indsætte 7 = 17-10 et eller andet sted


Skriv et svar til: Bezouts identitet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.