Engelsk

Amerikanske værdier??

20. december 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg skal skrive en noget om de Amerikanske værdier men kan ikke helt huske dem er der nogen der kan hjælpe mig med at sige hvilke der var? 

Tak på forhånden 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2017 af selmalyn (Slettet)

’Den amerikanske drøm’ omfatter et sæt af værdier og idealer bygget på forestillingen om, at enhver amerikaner ved flid og arbejdsomhed kan opnå velstand og kravle op ad den sociale rangstige. Men drømmen er ikke en uforanderlig størrelse, den udvikler sig hele tiden, ligesom den heller ikke er lovfæstet nogen steder.

Hvis du skal se på hvordan de amerikanske værdier var i 70`erne og 80`erne er kommunitaristerne, værd at kigge på. Se fx. Robert Bellah "habits of the heart" som prøver at komme tæt på de amerikanske værdier, og hvordan de ligger sig imellem fælleskab og indvid. Der er også Robert Putnam med sin bog: bowling alone, hvor an undrer sig over at der er flere amerikanere der bowler, men færere der er tilknyttet klubber. du kan også se på Isaiah Berlin og hans essay om positiv og negativ frihed, som er et nuanceret forsvar for det vestlige liberale demokrati og værdier.

Hvad med at kigge tilbage på Talcot Parsons, Belllahs gamle læremester? Og hvad med at gå tilbage til Putnams forgænger, Riesman`s Det ensomme massemenneske? Denne teorikombination peger på et modsigende værdisæt: nemlig kommunitarisme overfor individualisme. Dermed bliver det muligt at pege på den løbende værdikamp, der udspiller sig i USA mellem det kristne højre og de liberale. Som empirisk grundlag for at generalisere om amerikanske værdier, kunne du kigge på Inglehart`s The Silent Revolution.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2017 af selmalyn (Slettet)

https://da.wikipedia.org/wiki/Den_amerikanske_drøm#Historie


Skriv et svar til: Amerikanske værdier??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.