Matematik

Eksponerntiel vækst

21. januar 2017 af Gym1g (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen, som kan hjælpe mig med denne opgave?

Om en eksponentiel vækst f gælder at f (−2)=3 og f (1)=24. 
a) Bestem en ligning for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2017 af mathon

                                       f(x)=y=b\cdot a^x

Brug formlerne til bestemmelse af a og b

                                       a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                                       b=\frac{y_1}{a^{x_1}}=\frac{y_2}{a^{x_2}}


Svar #2
21. januar 2017 af Gym1g (Slettet)

#1

                                       f(x)=y=b\cdot a^x

Brug formlerne til bestemmelse af a og b

                                       a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                                       b=\frac{y_1}{a^{x_1}}

Kan du forklare lidt nærmere? hvad er y2, y1 osv? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2017 af mathon

               P_1(x_1,y_1)    og   P_2(x_2,y_2)     er to fikspunkter på den eksponentielle funktions graf.


Svar #4
21. januar 2017 af Gym1g (Slettet)

#3

               P_1(x_1,y_1)    og   P_2(x_2,y_2)     er to fikspunkter på den eksponentielle funktions graf.

Men det ene af tallene står jo uden for parrentesen? det er det der forvirrer mig 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2017 af mathon

        med
                                x_1=-2           x_2=1
                                y_1=3               y_2=24

       har du
                               a=\left (\frac{24}{3} \right )^{\frac{1}{1-(-2)}}=\left ( 2^3 \right )^{\frac{1}{3}}=2^{\frac{3}{3}}=2^1=2

                               b=\frac{3}{2^{-2}}=3\cdot 2^2=12
          dvs
                               f(x)=12\cdot 2^x

                             


Skriv et svar til: Eksponerntiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.