Fysik

Brydningsvinkel - hjælp søges

29. januar 2017 af kristinehansenn - Niveau: C-niveau

Hej alle,

jeg er i gang med en fysik aflevering, og er nu nået til en opgave der lyder:

"En lysstråle med bølgelængden (lambda) = 500 nm sendes ind i et materiale med indfaldsvinklen i1= 37º. Hvis materialet har brydningsforholdet n = 1.89 hvad bliver da brydningsvinklen b1, og hvad er farten af lyset i materialet?"

Hvordan gør man det? Er simpelthen på bar bund..

Mvh 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2017 af peter lind

brug brydningsloven sin(i1) = n*sin(b1)

v = c/n hvor c er lyshastigheden i vacuum


Svar #2
29. januar 2017 af kristinehansenn

er lysets hastighed i vacuum: c = 2,99792 · 108 m/s??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2017 af peter lind

nej 2,99792 · 108 m/s


Skriv et svar til: Brydningsvinkel - hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.