Fysik

HJÆLP SØGES TIL FYSIK

01. februar 2017 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg søger hjælp til nedenstående opgaver

Atmosfæren absorberer omkring 1/3 af solens indstråling. Solens intensitet ved jordens

overflade er dermed (afhængig af atmosfæriske forhold)

Intensitetsoljord=1000 W/m^2

 3. Argumentér for at hvis man tager gennemsnittet over et helt år, så modtager et solcelleanlæg (ved ækvator) en effekt nogenlunde svarende til (antag at der er skyfrit året rundt)

Det oplyses at Intensitetsoljord = 250 W/m

4. Den totale menneskeliges civilisations energiproduktion (elektricitet, transport,

landbrug, industri osv.) stiger hele tiden. Den estimeres pt. til at være omkring

?? ≈ 13 TW = 1,3 ⋅ 10^13 W. Lad os se hvor stort et solcelleanlæg vi skal bygge for at

dække dette areal. De nyeste solceller har en imponerende høj nyttevirkning på helt op

imod ?? = 20%.

Under antagelse af denne nyttevirkning, beregn hvor stort et areal solceller der skal

bruges for at dække menneskets totale energiproduktion. Sammenlign med kendte

arealer, f.eks. arealet af Danmark.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2017 af peter lind

"Intensitetsoljord=1000 W/m^2"  senere "Det oplyses at Intensitetsoljord = 250 W/m"

begge dele kan ikke passe. Hvad er rigtig ?

Kan vi ikke få hele opgaven ?


Svar #2
01. februar 2017 af Einstein5 (Slettet)

Hov de 250 W/m angiver blot at Intensitet= 1/4 af intensitetsoljord. dette er hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2017 af peter lind

Vel er der en faktor 4 til forskel, men hvad så ?


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES TIL FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.