Fysik

Motorberegning

12. februar 2017 af Elias1991 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der en der kan hjælpe med at løse nedenstående opgave. Jeg er helt blank.

På for hånd tak

Motorberegning 
Med en dieselmotor blev foretaget en bremseprøve med en vandbremse 

Der foreligger følgende notater for en prøve med varighed 30 min 

Bremsearmslængde. 2 m 

Omdrejningshastighed. 500 o/ min 

Trykket på bremsestangen. 180 kg 

Temperatur af vandet ved tilgang til bremsen. 15*c 

Temperatur af vandet ved afgang fra bremsen. 85*c 

Forbrug af dieselolie. 28 kg 

Dieselolien nedre brændværdi. 44000 kJ/kg 

Bestem maskinens bremseydelse 

Bestem bremsens forbrug af vand under prøven 

Beregn forbruget af brændselsolie pr.bkWh i det tilfælde at oliens brændværdi er 42000 kJ/kg


Svar #1
12. februar 2017 af Elias1991 (Slettet)

er der ikke en venlig sjæl der kan hjælpe?


Svar #2
13. februar 2017 af Elias1991 (Slettet)

er der en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2017 af hesch (Slettet)

Jeg er ikke vidende om en vandbremses opbygning og funktion, med dennes bremsestangslængde og vægtpåvirkning.

Men en ide kunne være at den måler moment ved:

Mstang = kraft * arm = ( 180 [kg] * 9,82 [m/s2] ) * 2 [m].  ( kommer ud i enheden [Nm] )

Bremseeffekt = moment * vinkelhastighed. ( skal komme ud i enheden  [Nm/s] = [J/s] = [W] )

Temperaturforskellen på vandet = 70º.  Google vands varmefylde.
Den til vandet tilførte energi = Bremseeffekt * tid.  Enhed [J].
Bestem ud fra varmefylden og den tilførte energi vandforbruget.

Jeg ved ikke om jeg har "gættet" rigtigt ( jeg er ikke maskiningeniør ), men jeg bliver nødt til at sige, at på videregående niveau skal du selv have en ide om, hvordan fysikken nogenlunde virker.  Ellers . . . . .


Skriv et svar til: Motorberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.