Matematik

Cirkel med kugler

14. februar 2017 af Jakobnil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg ved ikke umiddelbart om jeg har beregnet opgaven korrekt.  

Vedhæftet fil: hjælp.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2017 af Therk

Der mangler kontekst.


Svar #2
14. februar 2017 af Jakobnil (Slettet)

beklager glemte at sende den anden fil

Vedhæftet fil:Capture2.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2017 af StoreNord

En sjusket skitse i Geogebra gir        164,36 grader


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2017 af StoreNord

I to småcirklers røringspunkt mødes deres radier i lige linje. En radius er 4 cm.

Fra en lille cirkels centrum til den stores er der 34 cm.

De er henholdsvis katete og hypotenuse i en retvinklet trekant, hvor vinklen ved store cirkels centrum kan bestemmes af   sin v =4/34. disse 24 små vinkler gir tilsammen en stor vinkel  V=14.6,56 =157,50 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2017 af StoreNord

Jeg må lige bryde sammen og tilstå, at min vinkel er forkert. Jeg kom til at bruge 35 i stedet for 34.

Men min metode er god nok!

Vedhæftet fil:Cirkel med kugler.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2017 af SuneChr

Vi skal beregne den lille cirkels skæringspunkt(er) med den cirkelbue, som løber igennem dens centrum.
Vinklen er
24·sin- 1 (24/289√2) = 161,8697...º


Skriv et svar til: Cirkel med kugler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.