Kemi

Hjælp tak :)

21. februar 2017 af Lars43 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figur 116 er vedhæftet

Spørgsmål 1.

koncentreret saltsyre er en vandig opløsning af hydrogenchlorid, som indeholder 36 masse% hydrogenchlorid. Densiteten er 1,18 g/mL.

a) Hvad er massen af 1 liter konc. saltsyre?

b) Beregn massen af HCl i 1 liter konc. saltsyre.

c) Beregn den formelle stofmængdekoncentration af HCl.

spørgsmål 2.

Prøv at skrive et reaktionsskema for reaktionen på figur 116

Spørgsmål 3.

Angiv de korrespnderende baser til følgende syrer: HNO3, HCN, HF, H2CO3, HBr.   Angiv de korresponderende syrer til følgende baser: l-, CN-, CO3^2-, HCO3-, H2PO4-

Vedhæftet fil: IMG_0800 (1).JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af janhaa

3)

HNO3/NO3^-

HCN/CN^-

HF/F^-

H2CO3/HCO3^-

HBr/Br^-

I^-/HI

CO3^2-/HCO3^-

H2PO4^-/H3PO4

2)

fig 116 ?

1)

use d = m/V

and

M = m/n

and

C=n/V


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2017 af mathon

a)
             m=V\cdot \rho =\left ( 1\; L \right )\cdot \left ( 1{,}18\; \tfrac{kg}{L} \right )=1{,}18\; kg=1180\; g


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2017 af mathon

b)
            m_{HCl}=\left (1180\; g \right )\cdot 0{,}36=424{,}8\; g


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. februar 2017 af mathon

c)
       c=0{,}36\cdot \tfrac{\rho }{M}

       c=0{,}36\cdot \tfrac{1180\; \tfrac{g}{L} }{ 36{,}461\; \tfrac{g}{mol} }=11{,}7\; M


Svar #5
21. februar 2017 af Lars43 (Slettet)

figur 116 er vedhæftet i bunden som et billede


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2017 af janhaa

fig 116

H_2SO_4 + 2NaCl => 2HCl + Na_2SO_4


Skriv et svar til: Hjælp tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.