Fysik

Fysik Opgave - Bevægelse

21. februar 2017 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Nogen der kan guide mig gennem denne opgave??

Tusinde tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 1231.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af SuneChr

Benyt energisætningen: Summen af kuglens potentielle- og kinetiske energi er, på ethvert tidspunkt af svingningen, den samme.
Epot + Ekin = konstant.
Epot er maksimal og Ekin nul i yderstillingerne.
Epot er nul og Ekin maksimal i bundstillingen. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2017 af mathon

Den stiplede katete

                         k_{stip}=\sqrt{\left ( \tfrac{15}{2}\; m \right )^2-\left ( 6\;m \right )^2}=2{,}5\; m

Hævet højde over nulpunktet

                         h=L-k_{stip}=\left ( 6{,}5\; m \right )-\left (2{,}5\; m \right )=4{,}0\; m

Når hastigheden i laveste punkt (i højden 0) kaldes {v_{max}}
har du:
                         \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{max}}^2=m\cdot g\cdot h

                         \tfrac{1}{2}\cdot {v_{max}}^2= g\cdot h

                         {v_{max}}= \sqrt{2\cdot g\cdot h}

                        

                       


Skriv et svar til: Fysik Opgave - Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.