Matematik

Ukendt symbol

21. februar 2017 af wqrf2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har vedhæftet et billede, hvorpå der optræder en formel med et symbol, jeg ikke umiddelbart kan gennemskue betydningen af. Det drejer sig om 'hatten', der er placeret over vektoren r(t). Jeg ved ikke, hvorfor 'hatten' optræder i denne sammenhæng. Jeg er dog bekendt med, at en sådan notation almindeligvis angiver en tværvektor.

Vedhæftet fil: Mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af SuneChr

I hvilken sammenhæng?
Hvis  r = (cos t ; sin t)   så  1/2|0dt| = π


Svar #2
21. februar 2017 af wqrf2 (Slettet)

Det er en formel for arealet af en bordplade, der beskrives vha. en vektorfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2017 af SuneChr

.SP 2202170424.PNG

Vedhæftet fil:SP 2202170424.PNG

Svar #4
22. februar 2017 af wqrf2 (Slettet)

Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre at integrere en vektorfunktion? Skal den omskrives til y-funktion?


Svar #5
22. februar 2017 af wqrf2 (Slettet)

Nej, bordpladen beskrives ved vektorfunktionen:

r(t)=\binom{0,5*cos(t)+0,5*sin(0,5*t)}{0,5*sin(t)+0,5} 0\leq t\leq 2pi


Svar #6
22. februar 2017 af wqrf2 (Slettet)

Er der slet ikke nogen, der har en idé om, hvad symbolet angiver?


Svar #7
22. februar 2017 af wqrf2 (Slettet)

Jeg har nu selv fundet ud af, hvordan man integrerer en vektorfunktion. Jeg forstår bare stadig ikke, hvorfor der er anbragt en hat over r(t).


Skriv et svar til: Ukendt symbol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.