Fysik

Tryk og opdrift

23. februar 2017 af jegsigerhej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Sidder med en opagve hvor jeg simpelthen ikke kan gennemskue hvordan jeg skal udregne FOpdrift. 

 I opgaven står der, at jeg skal bruge mine newtonmeter målinger. 

Jeg kender: 

- Newton metermålingerne 

- vandstanden i ml 

- Den fortrængte volumen 

Formel siger: Fopdrift = Pv* v*g 

Vedhæftet fil: skema rapport.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2017 af mathon


          \begin{array} {|c|c|c|c|c|} \hline F\! or\! s\o g&Newton&V_{maa ling}&Fortr\ae ngt\; vand&Opdrift\\ \hline 0&0{,}506\; N&72{,}0\;mL&0&0\\ \hline 1&0{,}443\;N&74{,}5\;mL&2{,}5\;mL&0{,}063\;N\\ \hline 2&0{,}464\;N&77{,}0\;mL&5{,}0\;mL&0{,}042\;N\\ \hline 3&0{,}436\;N&80{,}0\;mL&8{,}0\;mL&0{,}070\;N\\ \hline 4&0{,}412\;N&83{,}0\;mL&11{,}0\;mL&0{,}094\;N\\ \hline 5&0{,}388\;N&85{,}0\;mL&13{,}0\;mL&0{,}118\;N\\ \hline 6&0{,}358\;N&88{,}0\;mL&16{,}0\;mL&0{,}148\;N\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2017 af mathon

Teori:
                F_{op}=V_{under}\cdot \rho _{vand}\cdot g=\left (0{,}00982\; \tfrac{N}{mL} \right )\cdot V_{under}  


Skriv et svar til: Tryk og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.