Matematik

Det haster lidt - Optimering

24. februar 2017 af H3h3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg vil meget gerne have dette rettet.

Venligst gerne forklare og illustrere, hvad jeg gør forkert, da det haster lidt med denne opgave. I kan se mine resultater!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

Og stammer fra denne opgave!

Dette er ikke nogen lagkage, det er nogle små oste!

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2017 af mathon

Opstil et udtryk for et emnes volumen.

Isoler h i dette udtryk.

Opstil et udtryk for et emnes overflade.

Indsæt heri udtrykket for h.

Nu haves emnets overflade
på formen:
                                 O(r)= .....

Minimal overflade
kræver bla.a.
                                 O{\, }'(r)=0
Beregn r i denne ligning.

Indsæt derefter r i udtrykket for h og beregn h.


Svar #4
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

Udtrykket for emnes volumen er: h*pi*r^2

Isoleret: h= V/pi*r^2

Emnets overflade:

A = 2*Pi*r+2*Pi*r^2+V/(Pi*r^2);

Derfra kan jeg ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2017 af mathon

                      V=\tfrac{1}{6}\cdot h\cdot \pi \cdot r^2

                      10=\tfrac{\pi }{6}\cdot h \cdot r^2

                      \frac{120}{\pi \cdot r}=2\cdot h \cdot r


Svar #6
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

Isolerer man h, så får man h = 6*V/(Pi*r^2)


Svar #7
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

Dette er mit udtryk for overfladen:

A = 2*Pi*r*h+2*Pi*r^2+120/(Pi*r) and 2*Pi*r*h+2*Pi*r^2+120/(Pi*r) = 2*h*r;


Svar #8
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

Så skal man bare sætte det lig med 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2017 af mathon

Overfladen:
                           O=2\cdot h\cdot r+2\cdot \tfrac{1}{6}\cdot \pi \cdot r^2

                           O=2\cdot h\cdot r+ \tfrac{\pi }{3} \cdot r^2

                           O(r)=\tfrac{120}{\pi \cdot r}+ \tfrac{\pi }{3} \cdot r^2


Svar #10
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

Differentieret bliver det


-120/(Pi*r^2)+(2/3)*Pi*r


Svar #11
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

h = -120/`πr`^2+(2/3)*Pi*r+2*h*r, for at kunen finde højden?


Svar #12
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

Undskyld mener:

                         
                         120/(Pi*r)+(1/3)*Pi*r^2+60/`πr`^3 og derefter differentierer man


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. februar 2017 af mathon

                         O{\, }'(r)=-\tfrac{120}{\pi \cdot r^2}+ \tfrac{2\pi }{3} \cdot r

                         -\tfrac{120}{\pi \cdot r^2}+ \tfrac{2\pi }{3} \cdot r=0

                         -\tfrac{60}{\pi }+ \tfrac{\pi }{3} \cdot r^3=0

                          \tfrac{\pi }{3} \cdot r^3=\tfrac{60}{\pi }

                          r=\left (\tfrac{180}{\pi ^2} \right )^{\frac{1}{3}}           h=\tfrac{60}{\pi \cdot r^2}           begge mål er i cm.


Svar #14
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

Det er løsning for r, men jeg ved ikke om det er korrekt!

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #15
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

MIn radius er 2.63 og min højde er 1.04?


Svar #16
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

Min højde bliver 2.76:

h = 60/(Pi*2.63^2)

Hvad man skal man gøre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. februar 2017 af mathon

r og h er forkert beregnet.


Svar #18
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

Således?
 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #19
24. februar 2017 af mathon

Hvor er
                 r og h, som der spørges om?


Svar #20
24. februar 2017 af H3h3 (Slettet)

Radius=
r = (180/Pi^2)^(1/3);
Som skal indsættes i udtrykket for højden!


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.