Matematik

Eksponentiel udvikling

12. marts 2017 af Gym1g (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er gået lidt fast i en aflevering. Er der en der vil forklare mig hvordan man laver denne opgave? både a og b?

En eksponentiel udvikling f har fordoblingskonstanten 3 og funktionsværdien f?(2)= 48.

a) Beregn en forskrift for f .


Grafen for en lineær funktion g skærer grafen for f i punkterne med 1.koordinaterne 2 og 3.


b) Beregn en forskrift for g . 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2017 af OliverHviid

a)

Anvend at fordoblingskonstanten kan findes som ved T2=log(2)/log(a)

I dit tilfælde er T2=3 så 3=log(2)/log(a) Du kan så isolerer a i stykket for at få en a-værdi.

 Bagefter kan du anvende at 48=ba^2 hvor du så kan isolerer b da du jo har udregnet din a-værdi...


Svar #2
14. marts 2017 af Gym1g (Slettet)

#1

a)

Anvend at fordoblingskonstanten kan findes som ved T2=log(2)/log(a)

I dit tilfælde er T2=3 så 3=log(2)/log(a) Du kan så isolerer a i stykket for at få en a-værdi.

 Bagefter kan du anvende at 48=ba^2 hvor du så kan isolerer b da du jo har udregnet din a-værdi...

Er stadig i tvivl om hvordan jeg skal gribe opgaven an. Kan jeg få mere hjælp? :)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.