Matematik

Kombinatorik

29. marts 2017 af kaller1809 - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg skal bevise at

(n over r) = n/r (n-1/r-1)

Jeg har vedhæftet opgaven.

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: opgave 5.3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2017 af janhaa

\binom{n}{r}=\frac{n!}{r!(n-r)!}=\frac{n(n-1)(n-2)*...*(n-(r-1))}{r(r-1)(r-2)*...*1}=\frac{n}{r}\binom{n-1}{r-1}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2017 af mathon

               \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \binom{n}{r}=\frac{n!}{(n-r)!\cdot r!}=\frac{n\cdot (n-1)!}{r\cdot (r-1)!\cdot (n-r)!}=\frac{n\cdot (n-1)!}{r\cdot (r-1)!\cdot ((n-1)-(r-1))!}=\frac{n}{r}\cdot \binom{n-1}{r-1}


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.