Fysik

Transformer omsætningsforhold

21. april 2017 af Teko123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Denne transformer er Dyn koblet, hvordan kan jeg regne omsætningsforhold bare ud fra dette billede?

 \frac{N_{1}}{N_{2}}

Vedhæftet fil: asdasd.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2017 af hesch (Slettet)

Hej igen Teko123.

Hvis vi nu siger at N1 = N2 ( N1 er vindingstal på venstre side ), så må UA-B = UL1-N , dvs. at venstre sides yderspænding = højre sides fasespænding, så

UL1-L2 = √3 * UAB    ( hvis det var det du mente ).

Hvis  N1 ≠ N2  skal du endvidere gange dette omsætningsforhold med N2/N1.


Svar #2
22. april 2017 af Teko123 (Slettet)

Dav igen Hesch :)
det vil så siga hvis jeg har en nominel spænding på 400 V,

så er n=\frac{400*\sqrt{3}}{230}=3,01


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2017 af hesch (Slettet)

Nej. 

Når talen er om et omsætningsforhold = n, må man måle Uprimær og Usekundær på samme måde, altså som fasespænding2/fasespænding1  eller som yderspænding2/yderspænding1.  Ellers giver det ikke mening.

Så med N1 = N2 bliver omsætningsforholdet  n = √3   ( eller 400/230 , om du vil ).


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. april 2017 af hesch (Slettet)

Den forløsende sætning i  #1 er:

Hvis vi nu siger at N1 = N2 ( N1 er vindingstal på venstre side ), så må UA-B = UL1-N , dvs. at venstre sides yderspænding = højre sides fasespænding.

Det er her √3 kommer ind i billedet, for  yderspænding = fasespænding*√3  i et symmetrisk 3-fase system.

Det er den samme flux der går gennem en primærspole som gennem en sekundærspole, men disse spoler inducerer en yderspænding hhv. en fasespænding. Kig på tegningen.


Skriv et svar til: Transformer omsætningsforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.