Matematik

potens a og b

18. juni 2017 af essp (Slettet) - Niveau: C-niveau

De Caribiske øer har man fundet en sammenhæng mellem arealer og antallet af krybdyr og paddearter. 

Jeg har denne forskrift: 

y=3*x0,3046 

Nogen som kan fortælle sammenhængen mellem a og b? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2017 af StoreNord

Du kan læse om det her:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/potensfunktioner


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juni 2017 af sjls

Prøv at lægge hele opgaven op. :)


Svar #3
18. juni 2017 af essp (Slettet)

Det har jeg gjort. y er antal krybdyr- og paddearter, x er arealer på de forskellige øer. 
Jeg har selv regnet fremtil a og b. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2017 af sjls

Fint. Prøv at sætte x=1 - så kan du måske se, hvad betydningen af b er?


Svar #5
18. juni 2017 af essp (Slettet)

Jamen det er jo 3 krybdyr- og paddearter? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2017 af sjls

Ja. Så når x=1 (arealet af en ø er 1, husk enhed) så er der b krybdyr- og paddearter på øen.


Skriv et svar til: potens a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.