Kemi

osmolaritet

17. august 2017 af pigen001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En vandig opløsning af .. ... er isoton med en osmolaritet på 300 mOsmol/L

4,5%

10,9%

5,4 %

2,75 % eller 9 %


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2017 af janhaa

5,4 % glukose


Svar #2
18. august 2017 af pigen001 (Slettet)

men hvordan regnes det ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2017 af mathon

Da de opløsningsprocenterne er små, kan opløsningsdensiteten
approksimeres til:
                                  \small \rho =1000\; \tfrac{g}{L}

glucoses molmasse   \small M=180{,}16\; \tfrac{g}{mol}

En \small \small 5{,}4 \; masse\% glucose
har osmolariteten:

                               \small c_{os}=\mathbf{\color{Red} n}\cdot p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\rho }{M}

                              \small c_{os}=\mathbf{\color{Red} 1}\cdot 0{,}054\cdot \frac{1000\; \tfrac{g}{L}}{180{,}16\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}300\; M=300\; mM
………

Glucose dissocieres ikke ved opløsning.
                             


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2017 af janhaa

#0

En vandig opløsning af .. ... er isoton med en osmolaritet på 300 mOsmol/L

4,5%

10,9%

5,4 %

2,75 % eller 9 %

eller her, du oppga ikke glucose...!? Men:

p=c*M/d = ((0,3\,M*\,\,180,16\,g/mol)/1000 g/l)*100 = 5,4 \,\%


Skriv et svar til: osmolaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.