Matematik

2. ordens differentialligning

13. december 2017 af suzukirace - Niveau: A-niveau

\int y''=\int -\binom{omega0}{2}*x^{-2}+omega\Lambda *x

Har begyndelsesbetingelserne:

y(t0)=1

y'(t0)=1

Skal have denne 2. ordens differentialligning løst, men er gået helt i stå. Nogle som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2017 af Anders521

Hvad er integranden på højresiden af lighedstegnet?


Svar #2
14. december 2017 af suzukirace

Det må være x

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2017 af Anders521

Det giver ingen mening: inde i integraltegnet ser jeg et minustegn efterfulgt af et produkt betående af en binomialkoefficient og x^(-2) der så lægges til et andet produkt bestående af et x og ... et eller andet.

Skal det forståes at det er summen der er integranden? Og hvad er omega(nul) og omega(delta)?


Svar #4
14. december 2017 af suzukirace

Altså det et spørgsmål jeg har fået givet af min matematiklærer men ja tror det skal forstås sådan:) omega nul= 0,6 omega delta= 0,63

Svar #5
14. december 2017 af suzukirace

Den er skevet forkert op! 

Omega0 over 2 er division


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2017 af Anders521

Hvad med integraltegnene. Har du selv tilføjet dem?


Svar #7
14. december 2017 af suzukirace

Jeg tror jeg har løst den nu uden begyndelses betingelserne... DU må meget gerne tjekke om det korrekt. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2017 af Anders521

Er du sikker på, at der er tre led på højresiden af lighedstegnet og ikke to som du har oprindelig skrevet?


Svar #9
14. december 2017 af suzukirace

Hvor ser du dette? altså 3 led


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2017 af Anders521

Du skriver (-omega_(0)/2),  x^(-2)  og  omega_(delta)*x. Altså har du tre led.


Svar #11
14. december 2017 af suzukirace

Hvordan ville du da istedet løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. december 2017 af Anders521

I starten af dit indlæg skriver du

(-omega_(0)/2)  *  x^(-2)  +  omega_(delta)*x

men i filen skriver du

(-omega_(0)/2)  +  x^(-2)  +  omega_(delta)*x

ka' du se forskellen?


Svar #13
14. december 2017 af suzukirace

Min fejl det er det som jeg skriver i filen der er rigtigt... altså ikke gange men plus... men er selve differentieringen rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. december 2017 af Anders521

Din integration af højresiden ser rigtig ud. Hvad der kommer efterfølgende er jeg dog i tvivl om, da du i starten af indlægget har betingelsen y ' (t0) = 1, mens i filen har du y ' (3) = 6.


Svar #15
14. december 2017 af suzukirace

Ja det igen min fejl.... Havde de forkerte begyndelsesbetingelser.. 


Skriv et svar til: 2. ordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.