Kemi

pH beregning

04. februar 2018 af pokemonorm - Niveau: B-niveau

Hejsa! 
Er der nogen der kan hjælpe mig med følgede spørgsmål. 

Beregn pH ved følgende reaktion. 

25,0 mL 0,0020 M KOH + 75 mL 0,0040 M Ba(OH)2. 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af mathon

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \textup{100 mL blanding indeholder }SU\! M\left ( \{0{.}025,0{.}075\}*\{0{.}0020,2*0{.}0040\} \right )\textup{ mol }OH^-=6{.}5\cdot 10^{-4}\; mol\; OH^-.

                              \small \left [ OH^- \right ]=\tfrac{6{.}5\cdot 10^{-4}\;mol}{0{.}100\;L}=6{.}5\cdot 10^{-3}\; M

                              \small pH=14+\log\left ( \left [OH^- \right ]/M \right )=14+\log\left ( 6{.}5\cdot 10^{-3} \right )=11{.}8


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.