Matematik

penge der skal betales i ydelse pr måned.

15. april 2019 af elle2503 - Niveau: 7. klasse

Kunden betler 20% af kontant udbetaling. Restkøbesummen låner han. Kunden skal betale  

Lånet forrentes med 0,5% pr. Måned og skal betales tilbage med samme ydelse hver måned. Ved hjælp af formlen herunder beregner Kristian, hvor meget kunden skal betale i ydelse pr. Måned. 

2.2 vis med en beregning, at kunden låner 242780 kr. 

297225 × 80 ÷ 100 + 5000 = 242780 

2.3 hvor mange måneder skal kunden betale tilbage på lånet? 

N = 7 × 12 = 84. 

Lånet forrentes med 0,5% pr måned og skal betales tilbage med samme ydelse hver måned. Ved hjælp af formlen herunder beregner Kristian, hvor meget kunden skal betale i ydelse pr. Måned. 

Y =    A0 × 0,005 // 1-(1+0,005) -n                                                                

Y : ydelse pr. Måned 

A0 : lånets størrelse 

N : antal måneder 

2.4 hvor mange penge skal kunden betale i ydelse pr. Måned? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2019 af mathon

           \small \small y=\frac{242780\cdot 0.005}{1-1.005^{-84}}=3546.66


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2019 af AMelev

A0 er lånets størrelse, og det kender du fra 2.2 og N = formlen og beregn.n kender du fra 2.3.
Indsæt også disse i formlen for Y og beregn.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2019 af AMelev

Ad #2 Der har været en sættenisse på spil. Der skulle have stået 
A0 er lånets størrelse, og det kender du fra 2.2 og N = n kender du fra 2.3.

Indsæt også disse i formlen for Y og beregn.


Skriv et svar til: penge der skal betales i ydelse pr måned.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.