Matematik

Differentialligning... tror vi...

27. april 2019 af TLadegaard - Niveau: A-niveau

Vi sidder med en opgave, og kan lige pludseligt ikke finde ud af hvor vi skal starte. I må meget gerne lige give et lille hint så vi ved hvilken retning vi skal i.

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2019 af Capion1

Omskriv til

\frac{1}{x}\textup{d}x=\frac{1}{y-y^{2}}\textup{d}y
Integrér på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2019 af StoreNord

Hvad nu, hvis man ganger tæller med tæller og nævner med nævner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2019 af ringstedLC

Funktionens, og derfor tangentens hældning ya er:

\begin{align*} y_a &= \frac{y-y^2}{x}\;,\;x>0 \end{align*}

P har tangenten ligningen:

\begin{align*} y &= y_a\left ( x-P_x \right )+P_y \end{align*}


Skriv et svar til: Differentialligning... tror vi...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.