Matematik

Bestem tallene a og b

01. september 2019 af Stiletter - Niveau: C-niveau

Hey guys, jeg sidder fast i en opgave som jeg er i gang med (uden hjælpemidler)

Nogle der kan hjælpe mig med  at besvare denne her?

Opgave 4

Funktionen f er givet ved f(x) = b · ax.

Tallene a og b er positive.

Det oplyses, at grafen for f skærer andenaksen i punktet p(0;4) og at f(2) = 36. 
a) Bestem tallene a og b. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2019 af mathon

                    \small \small \begin{array}{lllllllllllll} \textup{Du har:}\\ &4&=&b\cdot a^{0}&&&&&&&&&a^0=1\\ &36&=&b\cdot a^{2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllllllllll} \textup{Du har:}\\ &4&=&b\cdot 1\\ &36&=&b\cdot a^{2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2019 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{lllllllllllll} \textup{Du har:}\\ &\mathbf{{\color{Red} 4}}&=&b\\ &36&=&4\cdot a^{2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2019 af mathon

                   \small \small \small \small \small \small \begin{array}{lllllllllllll} \textup{Du har:}\\ &36&=&4\cdot a^{2} \\\\ &9&=&a^2\\\\ &a&=&\left\{\begin{array}{rll} -3&\textup{som m\aa \ forkastes, da } a >0\\\mathbf{{\color{Red} 3}} \end{array}\right. \\\\ &f(x)&=&4\cdot 3^x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2019 af ringstedLC

Alternativ: En eksponentialfunktion skærer andenaksen i (0, b) ⇒ b = 4, p:(0, 4). Herefter bruges #4. 


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.