Matematik

Reducere udtryk

25. december 2019 af Ua123 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen jeg har brug for hjælp til det andet spørgsmål på billedet. Jeg får det første spørgsmål til at være 101n-90 og derfor giver det andet spørgsmål ikke rigtig meneing for mig... Håber i kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2019 af Anders521

# 0

Hvordan har du fået resultatet 101n -90?


Svar #2
25. december 2019 af Ua123

Se billedet nedenunder :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. december 2019 af Anders521

# 2

Det går galt allerede i 1. linje, hvor du kun fokuserer på de to sidste led af t, som du multiplicerer med 10.  


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2019 af Anders521

# 2

En lille hjælp: Med t = 1 · 10n-1 + 2·10n-2 + ••• + (n-1)·101 + n·100 haves 

10·t = 10·(1 · 10n-1 + 2·10n-2 + ••• + (n-1)·101 + n·100 )

       = 1 · 10n + 2·10n-1 + ••• + (n-1)·102 + n·101   

Så 9·t = 10·t - t

           = [1 · 10n + 2·10n-1 + ••• + (n-1)·102 + n·101 ] - [1 · 10n-1 + 2·10n-2 + ••• + (n-1)·101 + n·100 ]

           = ?


Skriv et svar til: Reducere udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.