Matematik

Hjælp til udregning

15. januar 2020 af 10986 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal ende ud med at have enheden m^2. Men jeg kan slet ikke gennemskue det.... Håber virkelig nogle vil hælpe mig :-)

Vedhæftet fil: nr 2.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2020 af mathon

          \small \frac{1000-0.77\cdot 3.23\cdot 0.5}{12}\; m^{3+2}=83.2297\; m^5


Svar #3
15. januar 2020 af 10986

Forstår det simpelthen ikke... Kan du tolke noget ud fra dette, som jeg måske har overset? :-)

Vedhæftet fil:enheder.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2020 af Capion1

Læg hellere hele opgaven ud. Gætterier er kun tidsspilde.


Svar #5
15. januar 2020 af 10986

Ja okay, her er et eksempel med en opgave beskrivelse til: 

Vedhæftet fil:Opgave beskrivelse.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #6
16. januar 2020 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. januar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} S &= \frac{1000\cdot V-A\cdot R\cdot d\cdot k}{F} \\ S &= \frac{1000\cdot 1.2-4\cdot 30\cdot 8.5\cdot 0.5}{F} \left (\frac{1000\cdot m^3- m^2\cdot \frac{l}{m^3}\cdot m}{\frac{l}{m^2}}= \frac{l\cdot m^2}{l}=m^2\right ) \end{align*}


Svar #8
16. januar 2020 af 10986

Tusind tak for hjælpen :-D Det giver også så meget mere mening med L i stedet for 1 som jeg brugte...

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. januar 2020 af ringstedLC

Bare sådan af ren og skær nysgerrighed; studerer du til miljøtekniker eller...


Svar #10
17. januar 2020 af 10986

Jordbrugsteknolog(miljø og natur) :-) Efter at have kigget nærmere på udregning af D forstår jeg ikke helt hvordan 1000m^3 kan skrives om til L, fordi 1L=1/1000m^3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}&1\; m^3=10^3\; L\\\\&1=10^3\; \frac{L}{m^3}\\\\&10^3\; m^3 =\left (10^3\; m^3 \right )\cdot 1=\left (10^3\; m^3 \right )\cdot \left ( 10^3\; \frac{L}{m^3} \right )=\left (10^3 \right )^2\; L=10^6\; L \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2020 af ringstedLC

#10: Ja, sådan forstår jeg formlen.


Svar #13
17. januar 2020 af 10986

Er det rigtigt forstået:

Vedhæftet fil:Udregning.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. januar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Volume}:V\,(m^3) &= 1000\cdot V\,(l) \\ 1.2\,(m^3) &= 1000\cdot 1.2\,(l)=1200\,(l) \\ D &= \frac{1.2}{4\cdot 30\cdot 0.5} \,\left (\frac{m^3}{m^2\cdot \frac{l}{m^3}}= \frac{m^3}{m^2\cdot \frac{1}{1000}}=\frac{m^3\cdot 1000}{m^2}=km\right ) = 0.02\text{ km}=20\text{ m} \\ &= \frac{1000\cdot 1.2}{4\cdot 30\cdot 0.5} \,\left (\frac{l}{m^2\cdot \frac{l}{m^3}} =\frac{l\cdot m^3}{m^2\cdot l}=m\right )=20\text{ m} \end{align*}


Svar #15
19. januar 2020 af 10986

Jeg tror stadig ikke helt jeg forstår hvordan 1000 x 1.2m^3 kan skrives om til k eller L, kan du forklare med ord hvorfor? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. januar 2020 af ringstedLC

Det kan ikke skrives om til k som er en viscositetsafhængig korrektionsfaktor uden enhed i flg. opgaven.

Jo mere jeg ser på opgivne formel, forekommer den mig at være forkert eller i bedste fald misvisende.

\begin{align*} 1.2\,m^3=1.2\cdot 1000\,l=1200\,l\;,\;1\,m^3 &= (1\cdot 1\cdot 1)\,m \\ &= (10\cdot 10\cdot 10)\,dm \\ &= 1000\,dm^3 \\ &= 1000\,l \end{align*}

Når V i flg. opgaven skal indsættes som m3, forvirrer det, at V så skal ganges med 1000 og derved giver 1200 m3. For mig at se, er formlen i #14 linje 3 mere ligetil, men du skal selvfølgelig bruge den opgivne.

#14 linje 4 kunne suppleres med:

\begin{align*} D &= \frac{1000\cdot 1.2}{4\cdot 30\cdot 0.5}\, \left ({\color{Red} \frac{\frac{m^3}{1000}}{m^2\cdot \frac{l}{m^3}}} =\frac{l}{m^2\cdot \frac{l}{m^3}}=\frac{l\cdot m^3}{m^2\cdot l}=m\right ) \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp til udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.