Matematik

Matematik Rumgeometri 8-milesten

18. februar 2021 af Kristianskolenord - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen har brug for hjælp til en matematik aflevering. Håber at virkelig at nogen kan hjælpe mig med følgende opgaver: 

En opmåling af milestenen giver følgende mål: Keglestubbens nedre og øvre omkreds er O=245 og o= 163,5. De skrå sidelængder for keglestubben og keglen er S=146 og s= 28. Alle mål er i centimeter 

a) Vis at den nedre og øvre radius i keglestuben er givet ved R= 39 og r= 26, se figur 2 

b) Bestem milestenens overfladeareal.

c) Bestem milestenenes højde h. 

Milestenen er lavet af granit med en massefylde på 2,6 g/cm3.

d) Bestem milestenenes masse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2021 af janhaa

image 2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2021 af janhaa

a)

O=2\pi r = 163,5\\ r=26

O=2\pi R = 245\\ R=39


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2021 af mathon

Hvor går du i stå?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2021 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Overfladen}&\textup{best\aa r af to cirkler og keglefladen}\\\\& O=\pi(R^2+r^2)+\pi\cdot \left ( S\cdot R-s\cdot r \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2021 af mathon

Hvis du tegner det, får du uundværligt overblik.


Svar #6
18. februar 2021 af Kristianskolenord

Jeg er gået i stå i opgave d. Har lavet resten og dog stadig meget i tvivl om jeg har gjort det rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2021 af janhaa

where is the image?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2021 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{d)}\\& \begin{array}{lllll} m=V\cdot \rho =\frac{\pi}{3}\cdot h\cdot \left ( R^2+r^2+R\cdot r \right )\cdot \rho \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2021 af mathon

Din højdeberegning er forkert.


Svar #10
18. februar 2021 af Kristianskolenord

kan du prøve at skrive den rigtigt op?


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2021 af mathon

                         \small h^2+(R-r)^2=s^2


Svar #12
18. februar 2021 af Kristianskolenord

hvad er h2?


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. februar 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} h=\sqrt{s^2-(R-r)^2}=\sqrt{28^2-\left ( 39-26 \right )^2}=24.80 \end{array}


Svar #14
19. februar 2021 af Kristianskolenord

kan det passe at den har en masse på 2266090.59696


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. februar 2021 af ringstedLC

En typisk milesten bestående af nederst (over foden) en keglestub og øverst en kegle.

b)

\begin{align*} O &= O_{k}+O_{k.-stub}+O_{bund} \\ &= \pi\cdot r\cdot s+\pi\cdot (R+r)\cdot S+\pi\cdot S^2 \end{align*}

Alle mål er i cm ⇒ O i cm2

c)

\begin{align*} h &= h_{k}+h_{k.-stub} \\ &= \sqrt{s^2-r^2}+\sqrt{S^2-(R-r)^2} \end{align*}

h i cm.

d)

\begin{align*} m &= \rho \cdot \left (V_{k}+V_{k.-stub} \right ) \\ &= \rho\cdot \Bigl (\tfrac{\pi}{3}\cdot r^2\cdot h_k+ \tfrac{\pi}{3}\cdot h_{k.-stub}\cdot \bigl(R^2+r^2+R\cdot r\bigr) \Bigr ) \end{align*}

ρ = g/cm3 og V = cm3 ⇒ m i g

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Matematik Rumgeometri 8-milesten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.