Matematik

Trigonometri

17. maj 2021 af jasmin1234561 - Niveau: C-niveau
Jeg sidder helt fast i den her opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2021 af Moderatoren

Prøv at skrive hvor du sidder fast. Det viser hjælperne at du selv har gjort et forsøg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2021 af mathon

                         \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&\left | BC \right |\textup{ bestemmes ved brug af cos-relationen}\\\\\textbf{b)}\\& \angle B\textup{ bestemmes ved brug af cos- eller sin-relationen}\\\\ \textbf{c)}\\& \textup{Tegn DE vinkelret p\aa \ AB} \\\\& \left | DE \right |=\left | BD \right |\cdot \sin\left ( \angle ABC \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2021 af mathon

                        \begin{array}{llllr} \textbf{a)}\\&&\left | BC \right |=\sqrt{73.0^2+35.0^2-2\cdot 73.0\cdot 35.0\cdot\cos(96\degree)}=84.1911\\\\\textbf{b)}\\&\textbf{cos-relation:}\\&& \angle ABC=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{84.1911^2+35.0^2-73.0^2}{2\cdot 84.1911\cdot 35.0^2} \right )&=&59.6\degree\\\\ & \textbf{sin-relationen:}\\&& \angle ABC=\sin^{-1}\left (b\cdot \frac{\sin(A)}{a} \right )=\sin^{-1}\left (73.0\cdot \frac{\sin(96.0\degree)}{84.1911} \right )&=&59.6\degree\\\\ \textbf{c)}\\&\textbf{D's lodrette h\o jde:}\\&& \left | DE \right |=\left | BD \right |\cdot \sin(\angle ABC)=(40\;cm)\cdot \sin(59.6\degree)&=&34.5\;cm \end{array}


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.