Matematik

Matematik - Basketball-spillet

25. september 2021 af EIise - Niveau: 7. klasse

Ved skud mod kurven vil boldens bane tilnærmelsesvis være en parabel. Boldens bane kan beskrives ved ligningen: y=0,24x+ 1,76x + 1,75

y= boldens højde i meter

x= afstand fra kasteren i meter

En bold bliver kastede i basketballkurven fra 6,5 meters afstand. Kasteren slipper bolden i 1,75 meters højde.

(Opgave) 7.3 Tegn boldens bane på svararket

-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-

Det ville være mega dejligt, hvis jeg fik hjælp inden 01-10-2021.

Tak på forhånden :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2021 af AMelev

Lav en tabel med fx x-værdierne 0, 0.5, 1,1.5, ....., 6, 6.5 og beregn de tilhørende y-værdier.

Indsæt punkterne i et koordinatsystem og forbind dem med en blød kurve..

Jeg forstår ikke 

-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-_____-

Sådan ser svararket vel ikke ud?
Væn dig til at uploade et billede af opgaven i stedet for at skrive af.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2021 af ringstedLC

#0:

\begin{align*} y=f(x) &= {\color{Red} -}0.24x^2+1.76x+1.75\;,\;x>0 \\ \textup{Kurv}:\bigl(\textup{afstand},f(\textup{afstand})\bigr) &= \bigl(6.5,f(6.5)\bigr) \\ y &= -0.24x^2+1.76x+1.75\;,\;0< x \leq 6.5 \end{align*}

NB. Din profil trænger muligvis til en opdatering og niveauet er ikke 7. klasse.


Skriv et svar til: Matematik - Basketball-spillet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.