Matematik

Hvad er variation ved forskelligt flow:

13. maj 2023 af nytnavn - Niveau: 10. klasse

jeg har fået en opgave jeg har lidt problemer med at finde ud af :( 

Hvad er variation ved de 2 flow

jeg har har 7 målinger i begge et flow ved 1 ml/min og 7 stk. ved 2ml/min 

jeg kan godt finde middel, standdart afvigelsen største relativ standardafvigelse for hver af flowene

men hvordan skal/kan jeg sammelige dem ? det er jo ikke samme mængte/flow der kommer ud 

hvordan finder jeg nøjagtigheden på de 2 flow i forhold den den forventet værdi ?

på forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2023 af ringstedLC

Det er uklart, hvad dine målinger viser. Vedhæft et billede af opgaven/målingerne.

NB. To billeder må vedhæftes i to svar.


Svar #2
13. maj 2023 af nytnavn

Hej ringstedLC

Her er der et billede

jeg er klar over der skulle komme 5 ml ud ved 1ml/min 5min. og 10 ml. 2ml/min 5 min.

det kan være jeg misforstår opgaven

Vedhæftet fil:test.JPG

Svar #3
13. maj 2023 af nytnavn

jeg har fundet den relative målefejl (1ml) er -1,21 % og (2ml) er -1,12 %

jeg skal så sammeline sammenligne de 2 datasæt men her falder kæden af ,

De har jo ikke samme udgangspunkt . kan man så det ? 

Nogen der har en ide? 

på forhånd tak ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. maj 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2023 af ringstedLC

Sammenligning:

- Se på "std" ved 1 ml. og 2 ml.

- Se på "RSD%" ved 1 ml. og 2 ml.

Forstå hvorfor den relativt lille absolutte værdi giver en større relativ afvigelse og omvendt.

\begin{align*} \textup{Absolut n\o jagtighed}&: \pm\, \frac{\textup{ST\O RSTE\,(afvig.)}}{5}\,\left (\tfrac{\textup{ml}}{\textup{min}} \right ) =\pm \, \frac{\textup{ST\O RSTE}-\textup{middel}}{5}\,\left (\tfrac{\textup{ml}}{\textup{min}} \right ) \\\\ \textup{eventuelt}&: \frac{\textup{ST\O RSTE}-\textup{middel}}{5} \;,\;\frac{\textup{MINDSTE}-\textup{middel}}{5}\,\left (\tfrac{\textup{ml}}{\textup{min}} \right ) \end{align*}

Afrund til et passende antal decimaler.


Skriv et svar til: Hvad er variation ved forskelligt flow:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.