Kemi

2 kemi spørgsmål

14. juni 2023 af HB123 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogen der kan forklare hvordan man er kommet frem til facit i vedhæftede billede? Tak


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. juni 2023 af Heptan

6)

Omregn g/L til mmol/L med formlen n=m/M, hvor n er stofmængden, m er massen og M er den molare masse.

NaCl dissocierer til Na+ og Cl- som hver bidrager til det osmotiske tryk.

[Cl-] + [Na+] + [glucose] = 77 + 77 + 139 = 293 mosmol/L

Da 293 mosmol/L er indenfor referenceintervallet er opløsningen isoton.

Elektrolytindholdet er ionerne. Glucose er neutralt ladet, så den bidrager ikke.


Skriv et svar til: 2 kemi spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.