Fysik

Ellære

16. august 2023 af Lalode - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Jeg skal løse en opgave som lyder: bestem effektivværdien af strømstyrken i styreenheden. 

Der bliver givet som information: styreenheden har en effektforbrug på 7,1W og tilsluttes en vekselsspænding med effektivværdien 230V.

Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal løse dette, er der en som kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2023 af mathon

                            \begin{array}{lllll} I_{eff}=\frac{P}{U_{eff}}=\frac{7.1\;\mathrm{W}}{230\;\mathrm{V}}=\frac{7.1\;\mathrm{V\cdot A}}{230\;\mathrm{V}}=0.03087\;\mathrm{A} \end{array}


Svar #2
16. august 2023 af Lalode

Så effektivværdien af strømstyrken er 0,03087A ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2023 af mathon

Ja.


Svar #4
16. august 2023 af Lalode

Okay mange tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2023 af ringstedLC

Når blot der spørges om en værdi af samme slags, -effektiv, spids eller spids-til-spids, som informationen er opgivet i, kan:

\begin{align*} P=U\cdot I\Rightarrow I &= \frac{P}{U} \\ I_{eff} &= \frac{P}{U_{eff}} \end{align*}

bruges under forudsætning af at belastningen (styreenheden) er ohmsk.


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.