Fysik

Ellære

16. august 2023 af Lalode - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har denne opgaver som jeg ikke kan få til at går op. 

jeg er nået frem til at jeg skal bruge formlen: ρ=R (A/l), men mit resultat er langt fra rigtigt. 

Er der en som kan hjælpe med opgaven?


Svar #1
16. august 2023 af Lalode

Ups jeg glemte hvis selve opgaven

Vedhæftet fil:Fysik A.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2023 af mathon


Svar #3
16. august 2023 af Lalode

Jeg får det til at give 6,204646 * 10-5, men det er vist meningen at det skal give 0,75 * 10-6

Er der en som kan se hvad fejlen i min beregning er?

Vedhæftet fil:Fysik.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2023 af mathon

\begin{array}{llllll} R=\varrho \cdot \frac{L}{\frac{\pi}{4}\cdot d^2}\\\\ 3.95\;\mathrm{\Omega} =\varrho\cdot \frac{1\;\mathrm{m}}{\frac{\pi}{4}\cdot \left (0.20\cdot 10^{-3}\;\mathrm{m} \right )^2}\\\\ \varrho=\frac{3.95\;\mathrm{\Omega}}{\frac{1\;\mathrm{m}}{\frac{\pi}{4}\cdot \left (0.20\cdot 10^{-3}\;\mathrm{m} \right )^2}}=1.24\left (093 \right )\cdot 10^{-7}\;\mathrm{\Omega\cdot m} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2023 af Eksperimentalfysikeren

Der er ikke kun 1 tråd, men 6.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2023 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \rho &= R \cdot \frac{A}{1\,\textup{m}} \\ \rho &= 3.95\,\Omega \cdot \frac{{\color{Red} 6}\cdot \frac{\pi}{4}\cdot \bigl(0.2\cdot 10^{-3}\,\textup{m})^{\,2}}{1\,\textup{m}} \\ \rho &= 0.75\cdot 10^{-6}\,\Omega\,\textup{m} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2023 af ringstedLC

#3 Du laver flere fejl:

\begin{align*} \pi\cdot \frac{(0.2\,\textup{mm})^2}{4} &= \pi\cdot \frac{0.04\,\textup{mm}^2}{4}=0.0314...\,\textup{mm}^2 \;{\color{Red} \neq }\;\frac{0.0314...\,\textup{mm}^2}{10} \\ \\ \frac{0.0314...\,\textup{mm}^2}{10} &= 0.00314...\,\textup{mm}^2 \;{\color{Red} \neq }\;0.00314...\,\textup{cm}^2 \\ 1\,\textup{cm}^2 &= 10\,\textup{mm}\cdot 10\,\textup{mm}=100\,\textup{mm}^2 \end{align*}

NB. De to fejl ville Wordmat havde afsløret.

Men; en fysikformel er gældende for SI-enheder, hvis ikke andet er oplyst. Der skal derfor regnes- og indsættes i SI-enheder, også i mellemregninger.

Desuden må du ikke bruge en afrundet mellemregning (arealet) til den videre beregning. Behold istedet "π" og afrund først tilsidst til et passende antal decimaler (2 er rigeligt).

Endelig ryger du lige i "fælden" og bruger længden af hele hegnstråden, selvom det er resistansen af én meter, der oplyses.


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.