Matematik

25% og 1,25

29. november 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau
Et spørgsmål lyder således, om 25% er det samme som 1,25. Hertil svaret jeg nej. Men er dette korrekt.
Altså hvis man skal omskrive de 25% til fx fremskrivningsfaktoren, så er det jo korrekt, at det er lig med 1,25. Men spøgsmålet er jo bare om det er det samme.
Vedhæftet fil: IMG_0929.jpeg

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2023 af mathon

                       \large \large 25\%=\tfrac{25}{100}=0.25


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2023 af mathon

\begin{array}{llrlr} \textup{Ved fremskrivning } \textup{s\ae ttes }\\ \textup{begyndelsesv\ae rdien til}&&100\%&&1.00\\ \textup{v\ae kst }&&\underline{\, \, \, 25\%}&&\underline{0.25}\\ \textup{fremskrivningsfaktor}&&125\%&&1.25 \end{} 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2023 af MentorMath

Hej,

For en eksponentiel funktion, er det korrekt, at fremskrivningsfaktoren er givet ved 1 plus den procentdel den eksponentielle sammenhæng stiger eller falder med pr. x, kaldet funktionens vækstrate. 

Altså for en funktion, der vokser med r procent pr. x, er fremskrivningsfaktoren, a, givet ved a = 1 + r.


Skriv et svar til: 25% og 1,25

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.