Kemi

Opløsning

13. december 2023 af eleeeev - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, kan noglenhjælpe med følgende spørgsmål:

Angiv koncentrationen af eddikesyre i en vandig opløsning, når 0,010 L af opløsningen kan neutraliseres med 246 µL 0,950 M KOH.

Den del der forvirre mig er omkring neutraliseringen. Min første indskydelse var at benytte c=n/V, men tænker at jeg skal lave andre beregninger før jeg kan komme dertil. På forhånd tak!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Neutralisation}\\\textup{n\aa r reaktionsforholdet}\\\textup{syre:base er }1:1\\\\\\&&n_{\textup{syre}}& =& n_{\textup{base}} \\\\&& V_{\textup{syre}}\cdot c_{\textup{syre}}&=&V_{\textup{base}}\cdot c_{\textup{base}}\\\\&& c_{\textup{syre}}&=&\frac{V_{\textup{base}}}{V_{\textup{syre}}}\cdot c_{\textup{base}}\\\\&& c_{\textup{syre}}&=&\frac{246\cdot 10^{-6}\;\mathrm{L}}{0.010\;\mathrm{L}}\cdot \left ( 0.950\;\mathrm{M} \right )=0.0234\;\mathrm{M} \end{}


Svar #2
14. december 2023 af eleeeev

Ah okay, tak!


Skriv et svar til: Opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.