Matematik

optimering

04. januar kl. 18:03 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

Hej jeg laver min matematikaflevering og er virkelig i tvivl om hvordan jeg løse opgave her om optimering:

tak på forhånd

Vedhæftet fil: Optimering.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar kl. 18:44 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar kl. 18:50 af mathon

\small \textbf{a)}

      Salgsindkomst før udgifter
      som funktion af antal kg x:
      \small \small \textbf{stk-pris}\cdot \textbf{antal:}

                                                 f(x)=45\cdot x
                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar kl. 22:23 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar kl. 22:27 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&\textup{Fortjenesen som funktion}\\&\textup{af x kg solgte tomater:}\\&&g(x)=\mathbf{f(x)-c(x)}=45x-\left ( 0.02x^2+350 \right )\\\\&& g(x)=-0.02x^2+45x-350 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar kl. 08:33 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{Optimering:}\\\\&& g{\, }'(x)=&-0.02\cdot 2\cdot x^{2-1}+45\cdot 1\cdot x^{1-1}+0=\\\\&&& -0.04x+45\\ \textup{maksimum kr\ae ver:}\\&& g{\, }'(x)=&-0.04x+45=0\\\\&& x=&\frac{45}{0.04}=1125\quad (kg) \end{}


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.