Matematik

Retvinklet trekanter (beregn side)

19. januar kl. 12:11 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

Et spørgsmål lyder således: "undersøg om Progbas "dab" er perfekt"

Billede af selve opgaveformuleringen er vedhæfftet.

Jeg forstår først og fremmest ikke, hvad det her "perfekte" referer til. Skal jeg undersøge om de rent faktisk er retvinklede ellre??

Tak på forhånd :-) go' weekend!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar kl. 12:20 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar kl. 12:20 af ringstedLC

#0 Ja, en perfekt "dab" ⇒ 2 retvinklede trekanter.

Undersøg "dab'en" med Pythagoras!


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar kl. 14:14 af SuneChr

For den retvinklede trekant med heltallige sider, er en nødvendig betingelse
men ikke en tilstrækkelig:
  - katete1 skal være delelig med 3
  - katete2 skal være delelig med 4
  - hypotenusen skal være delelig med 5
For "hypotenusen" på lille trekant på skitsen er denne ikke delelig med 5,
og den ene "katete", et primtal ≠ 3.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar kl. 21:08 af Eksperimentalfysikeren

#3 Nej. En retvinklet trekant kan godt have heltallige sidelægder uden at siderne er delelige med 3,4 og 5. Et eksempel er 5,12 og 13:

52+122= 25+144=169=132.

Man er nødt til at benytte Pythagoras med de aktuelle sidelængder.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar kl. 22:14 af Eksperimentalfysikeren

En ekstra bemærkning: Hvis den ene "katete" har en længde, der er et lige tal og den anden har en længde, der er et ulige tal, skal den tredige side have en længde, der er et ulige tal, for at være hypotenusen. Dette kan udvides til:

For en retviklet trekant gælder, at der er et lige antal sider, hvis længder er ulige tal.


Skriv et svar til: Retvinklet trekanter (beregn side)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.