Fysik

Fysik

20. januar kl. 22:45 af Pandagirl77 - Niveau: B-niveau

Hej alle derude. Har en fysik aflevering, men sidder fast i følgende opgave. Nogen der kan hjælpe, med hvad jeg skal gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar kl. 22:56 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar kl. 23:00 af peter lind

Det har sendt for lidt til at, jeg kan besvare det. Send alt hvad du har om forsøget og forsøgsvejledningen. Såvidt jeg kan se er det det samme som i opgave a bare med andre tal


Svar #3
20. januar kl. 23:46 af Pandagirl77

Har ikke fået andet. Min lærer har bare selv, lavet en opgave, og har kaldt det et forsøg.


Svar #4
20. januar kl. 23:58 af Pandagirl77

Men du får lige hvad jeg skulle i opgave a her


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar kl. 01:08 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. januar kl. 01:08 af ringstedLC

a)

\begin{align*} B\cdot m_{n\o d}\cdot \eta &= m\cdot c\cdot \Delta T \\ \eta &= \frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{B\cdot m_{n\o d}} \\ \eta &= \frac{0.152\,\textup{kg}\cdot 4.182\,\frac{\textup{kJ}}{\textup{kg}\;^{\circ}\textup{C}}\cdot (49.2-17.3)\,^{\circ}\textup{C}\cdot 100}{2734\,\textup{kJ}\cdot 1.13}=0.66 \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. januar kl. 01:29 af ringstedLC

b)

\begin{align*} B\cdot m_{n\o d}\cdot \eta &= m\cdot c\cdot \Delta T \\ m_{n\o d} &= \frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{B\cdot\eta }\;,\;\left\{\begin{matrix} m=174\,\textup{g} \\\Delta T=23.8\,^{\circ}\textup{C} \\ \eta =61\% \\ B=2734\,\frac{\textup{kJ}}{100\,\textup{g}}\end{matrix}\right. \end{align*}


Svar #8
21. januar kl. 10:47 af Pandagirl77

Tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. januar kl. 11:19 af ringstedLC

Selv tak.

Du skulle gerne kunne se teknikken med at isolere det ubekendte symbol ved den slags opgaver:

\begin{align*} {\color{Red} \eta} &= \frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{B\cdot {\color{DarkGreen} m_{n\o d}}} &\Rightarrow \quad{\color{DarkGreen} m_{n\o d}} &= \frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{B\cdot{\color{Red} \eta} } \end{align*}

NB. Giv beskrivende og sigende titler!


Svar #10
21. januar kl. 16:15 af Pandagirl77

Ja, det giver rigtig god mening.

Tak igen

Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.