Matematik

diffrentialsregning 2

31. januar kl. 16:28 af Simlars - Niveau: A-niveau

Hej har brug for hjælp til denne opgave

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar kl. 17:46 af MentorMath

Hej,

Jeg har forsøgt at forklare og vise metoden på bilaget. Skriv endelig, hvis der er noget af det, som du har brug for at få uddybet eller har spørgsmål til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar kl. 18:04 af MentorMath

Du kan eventuelt, hvis du føler, at det på den måde er mere simpelt at se hvad der sker, opskrive en lille mellemregning (se bilag). Dette vil jeg dog ikke mene er nødvendigt i besvarelsen af denne opgave, hvis du sidder til eksamenen hvor der er tid på. Mellemregningen kan være god når vi skal differentiere mere komplicerede udtryk hvori der indgår en sammensat funktion. I dette tilfælde opfører det sig altid på samme måde, da eksponentialfunktionen er simpel, idet den har sig selv afledede funktion. Altså skal vi bare huske, at konstanterne ganges ned foran (dette er dog kun, når vi som her har eksponentialfunktionen opløftet i funktionen for en ret linje). For andre sammensatte funktioner, gælder det ikke - der bliver vi i stedet nødt til at bruge kædereglen udfra samme fremgangsmåde som vist på dette bilag. 

Det er altså kun fordi, at vi i dette tilfælde har at gøre med eksponentialfunktionen, at vi kan nøjes med besvarelsen i #1.


Skriv et svar til: diffrentialsregning 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.