Fysik

Fysisk symbol

03. februar kl. 13:59 af staabi - Niveau: C-niveau

Hej, hurtigt spørgsmål. Hvis man skal opgive et resultat som "det årlige energiforbrug", og man har energien i kWh og tiden i år, hvilket fysisk symbol bruger man så? Er det P? Fordi det er vel en effekt da kWh= energi og år= tid, og effekt er jo E/t?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar kl. 14:19 af MentorMath

Hej,

Du har fuldtændig ret i, at omsætning af energi pr. tid er defintionen på effekt. Så jeg forstår fuldstændig din tankegang :)

I opgaven, bliver der dog spurgt om det årlige energiforbrug. Altså må der, som jeg forstår det, være tale om en energimængde, angivet i kWh = 3600 kJ. 

Jeg ville blot angive det årlige energiforbrug/ den årlige energimængde som 

Eårlig = ...fundne tal... kWh.

NB: Det er ikke helt korrekt at skrive "kWh = energi" og "år = tid", selvom enhver vil forstå hvad du mener.

Det skyldes, at år jo ikke er tid, som er en fysisk størrelse, men derimod en enhed. Nemlig den enhed vi måler tid i.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar kl. 14:22 af ringstedLC

Forbruget er et antal kWh:

\begin{align*} \textup{\AA rligt energiforbrug}:E &=a\;\textup{kWh} \\ &= a\;\textup{kW}\cdot 3600\,\textup{s} \\ E &= P\cdot t \end{align*}


Skriv et svar til: Fysisk symbol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.