Fysik

Opdrift på en ballon

04. februar kl. 00:10 af upontheabyss - Niveau: C-niveau

Hejsa

Hvis man har en varmluftballon, der svæver ved konstant højde, ville det så passe at Ftyngde=Fopdrift?

Eller at  Ftyngde<Fopdrift?

Tænker umiddelbart Ftyngde=Fopdrift men er skal man så ikke regne Vnedsunket for at kunne finde opdriften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar kl. 01:10 af ringstedLC

Ja og ja!

\begin{align*} F_t &= F_{opd}\Rightarrow h=k \\ F_t &< F_{opd}\Rightarrow h\nearrow \\ F_t &> F_{opd}\Rightarrow h\searrow \\\\F_t &= m_{bal}\cdot g \\ F_{opd} &= m_{luft}\cdot g=\rho_{luft}\cdot V\cdot g &&,\;\rho=\frac{m}{V}\Rightarrow m=\rho\cdot V \end{align*}


Skriv et svar til: Opdrift på en ballon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.