Fysik

opdrift

07. februar kl. 11:55 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg laver min fysikopgave og kan ikke rigtigt få mit facit til at stemme overens med min fysikbogens facit:

Fordi jeg bruger opdriftsformelen, men jeg får et facit på 22,59 N og ifølge fysikbogens facitliste skulle opdriften være på 14 mN, hvilket jo er langt fra mit facit. Er det mig der overset noget eller lavet en regnefejl?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: opdriftsopgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar kl. 12:11 af mathon

Opdriften er lig med tyngden af den fortrængte luftmængde:

              \small \begin{array}{lllllll} F_{op}=V\cdot \varrho_{\textup{luft}}\cdot g=\left ( 1.2\cdot 10^{-3}\_\mathrm{m^3} \right )\cdot \left ( 1.293\;\mathrm{\tfrac{kg}{m^3}} \right )\cdot \left ( 9.82\;\mathrm{\tfrac{N}{kg}} \right )=0.015237\;\mathrm{N}=15.2\;\mathrm{mN} \end{}


Svar #2
07. februar kl. 13:37 af Astrid2911

tak for hjælpen, nu giver det mening!


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar kl. 22:00 af ringstedLC

#0 Ved (fejlagtigt) at anvende densiteten for klodsen:

\begin{align*} F_{opd} &= \rho _{klods}\cdot V\cdot g \\ F_{opd}&= m_{klods}\cdot g=F_t \end{align*}

fås en beskrivelse af opdrift:

Opdriftens kraft på et legeme er lig den tyngdekraft legemet ville være udsat for, hvis det bestod af det samme som gassen/væsken.


Skriv et svar til: opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.