Fysik

det skrå kast

07. februar kl. 14:36 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg laver nogle fysikopgaver om det skrå kast og kan bare ikke tallene til at stemme overens med facitlisten. 

facitlisten siger at jeg burde få 25 m, men når jeg forsøger at løse ligningen y=0 får jeg nogle underlige tal, har jeg  lavet en regnefejl eller overset noget?

tak på forhånd

Vedhæftet fil: det skrå kast.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar kl. 14:49 af mathon

Det må handle om korrektheden i din indtastning. Formlen er rigtig nok.

Min beregning giver 25.346 m.


Svar #2
07. februar kl. 14:54 af Astrid2911

Må jeg spørge om hvordan du skrev det op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar kl. 15:07 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textup{solve}\left ( -\frac{9.82\;\mathrm{\frac{m}{s^2}}}{2\cdot \left ( 16.67\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2\cdot \left (\cos\left ( 25 \right ) \right )^2}\cdot x^2+\tan(25)\cdot x+(2\;\mathrm{m})=0,x \right )\mid x> 0\\\\ \textup{og vinkelm\aa let i \textbf{grader}.} \end{}


Svar #4
07. februar kl. 16:05 af Astrid2911

tusind tak, hvordan ville du løse b'eren, hvis facit skal være 66 km/h?

og hvilken formel skal man bruge

Vedhæftet fil:det skrå kast 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar kl. 18:28 af mathon

Du har da:

\small \begin{array}{llllllll} \textup{solve}\left ( -\frac{9.82\;\mathrm{\frac{m}{s^2}}}{2\cdot {v_0} ^2\cdot \left (\cos\left ( 25 \right ) \right )^2}\cdot \left (30\;\mathrm{m} \right )^2+\tan(25)\cdot \left (30\;\mathrm{m} \right )+(2\;\mathrm{m})=0,v_0 \right )\mid v_0> 0\\\\ \textup{og vinkelm\aa let i \textbf{grader}.} \end{}


Skriv et svar til: det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.