Fysik

Strømstyrke

03. marts kl. 13:31 af laurahansen4343 - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig svært ved at finde ud af denne opgave:

a)    Flexsensoren monteres på en finger for at måle hvor meget fingeren kan bøjes. Flexsensoren er indsat i et spændingsdelerkredsløb, som vist på diagrammet. Beregn strømstyrken i kredsløbet når ??_ud = 2,1 V, og beregn ??_flex i den situation.

Jeg har vedhæftet diagrammet. Håber nogen kan hjælpe!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts kl. 14:23 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts kl. 14:48 af ringstedLC

a)

I en seriekobling er strømmen ens i alle komponenter:

\begin{align*} U=I\cdot R \Rightarrow I &= \frac U R \\ I &= \frac{U_{ud}}{R_{145}}=...\,\textup{A} \end{align*}

I diagrammet er sensoren Rflex seriekoblet med R145 :

\begin{align*} U_3=U_{flex}+U_{ud}\Rightarrow U_{flex} &= U_3-U_{ud} \\ I\cdot R_{flex} &= U_3-U_{ud} \\R_{flex} &= \frac{U_3-U_{ud}}{I}=...\,\Omega \end{align*}


Skriv et svar til: Strømstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.