Matematik

Sandsynlighed

21. marts kl. 15:49 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Nogle der kan hjælpe med b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts kl. 16:39 af MentorMath

Hej,

Vi skal i b) bestemme sandsynligheden for, at der er mindst en i gruppen, der ryger. Vi er altså kun ude efter at finde sandsynligheden for, at der er 1 eller flere i gruppen, som ryger.

Altså sandsynligheden P(X ≥ 1). Læses som: "sandynligheden for, at den stokastiske (tilfældige) variabel er større end eller lig med 1."

Der gælder at:

P(X ≥ 1) = 1 - P(X < 1), idet alle sandsynlighederne summeret, altid er 1 = 100%.

Vi har altså at:

P(X ≥ 1) = 1 - P(X < 1) = 1 - P(X = 0) = 1 - 0,082 (aflæst) = 0,918 = 91,8%.

Dvs., at der ud fra undersøgelsen, er 91,8% sandsynligheden for, at der er mindst en ryger i gruppen.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.