Fysik

Hej alle sammen, kan nogen hjælpe mig med denne opgave?

01. april kl. 20:57 af Solenskin - Niveau: B-niveau

Vurder elkedlens varmekapacitet ud fra mindst et af måleresultaterne.

E tilført / kj - 202, 252, 328, 382, 439, 504

t /°C - 40, 50, 58, 65, 74, 83


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april kl. 21:23 af ringstedLC

Vedhæft hele opgaven og skriv hvad du har lavet.

Og skriv nogle meget bedre titler. Derved bliver din historik og vores overblik mere overskuelige.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april kl. 22:45 af Martin2Holte

Ud fra de første to målepunkter får man 50 kJ/10°C= 5 kJ/°C

Svar #3
01. april kl. 23:02 af Solenskin

Tak for svaret RingstedLC. 
 
Jeg har ikke gjort meget. For jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre.

se venligst min vedhæftede fil

Tak.

Vedhæftet fil:IMG_1481.jpeg

Svar #4
01. april kl. 23:06 af Solenskin

Tak for svaret Martin2Holte. 

svaret er 900 J/K. 

Jeg aner ikke, hvordan jeg kommer frem til det svar


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april kl. 23:06 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april kl. 00:36 af ringstedLC

a)

\begin{align*} C_v &= 4.18\,\textup{kJ} \,/\bigl(\textup{kg}\;^{\circ}\textup{C}\,\bigr)\!\cdot 1.52\;\textup{kg} =6.4\,\textup{kJ}\,{\color{Red} /\,^{\circ}\textup{C}} \end{align*}

c)

\begin{align*} E_\textup{tilf} &= Q_k+Q_v \\ Q_k &= E_\textup{tilf}-Q_v \\ Q_k &= E_\textup{tilf}-C_v\cdot \bigl(T-T_0\bigr) \\ \frac{Q_k}{T-T_0}=C_k &= \frac{E_\textup{tilf}}{T-T_0}-C_v \\ \end{align*}

Sæt T0 = 13.2 grader og beregn Ck for forskellige talpar.

Jeg får Ck til at ligge mellem 0.84 kJ og 1.12 kJ pr. grad ved en lidt T0 , men du bruger selvfølgelig din værdi.


Svar #7
02. april kl. 06:25 af Solenskin

Tusind tak ringstedLC :-D

Skriv et svar til: Hej alle sammen, kan nogen hjælpe mig med denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.