Fysik

bestemmelse af stofmængde efter tilføjelse af reaktanter

05. april kl. 16:04 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe med c og d?Og vet hvad i har beregnet a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april kl. 16:10 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april kl. 10:27 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\&\textup{Stofm\ae ngder i den}\\& \textup{i den nye ligev\ae gts-}\\&\textup{situation:}\\&&n(NO_2)=\left (0.41-0.10 \right )\;\mathrm{mol}=0.31\;\mathrm{mol}\\\\&& n(NO)\; \, =\left ( 0.13+0.10 \right )\;\mathrm{mol}=0.23\;\mathrm{mol} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april kl. 10:35 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{d)}\\&\textup{Kaldes den ekstra}\\&\textup{p\aa fyldte m\ae ngde}\\&SO_2\textup{ for }x\\&\textup{haves ligningen:}\\&&0.62+x-0.10=1.67\\\\&\textup{hvoraf}\\&&x=\left (1.67-0.62+0.10 \right )\;\mathrm{mol}=1.15\;\mathrm{mol}\\\\&&\textup{Der blev fyldt ekstra 1.15 mol }SO_2\textup{ i beholderen.} \end{}


Svar #4
06. april kl. 11:07 af SkolleNørd

#2

Kan du evt forklare hvorfan sam hvor tallene kommer fra?

Svar #5
06. april kl. 11:07 af SkolleNørd

#3

Forklaring??

Svar #6
06. april kl. 12:08 af SkolleNørd

#3


Er det ikke 1,5 mol gor n(SO_2), da den er gået fra 0,62 til 1,67, hvilket svarer til 1.05 og ikke 1,15?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april kl. 10:55 af mathon

#6
          Det er ikke 1.05 mol SO2, da \small n(SO_3) er steget (0.94-0.84) mol = 0.10 mol,
          hvorfor der også er forbrugt 0.10 mol SOtil dannelse af de ekstra 0.10 mol SO3 
          og reaktionsforholdet er
                                                    \small SO_2:SO_3=1:1

          \small \begin{array}{lllll} \textup{Molligning:}\\&&\left ( 0.62+x-0.10 \right )\,\mathrm{mol}=1.67\;\mathrm{mol} \end{}


Svar #8
07. april kl. 11:55 af SkolleNørd

#7

#6
          Det er ikke 1.05 mol SO2, da \small n(SO_3) er steget (0.94-0.84) mol = 0.10 mol,
          hvorfor der også er forbrugt 0.10 mol SOtil dannelse af de ekstra 0.10 mol SO3 
          og reaktionsforholdet er
                                                    \small SO_2:SO_3=1:1

          \small \begin{array}{lllll} \textup{Molligning:}\\&&\left ( 0.62+x-0.10 \right )\,\mathrm{mol}=1.67\;\mathrm{mol} \end{}

hvad mener du med at er er blevet forbugt 0,10 mol SO_2 til dannelse af de ekstra 0,10 mol SO_3? Det er jo ikke det samme stof til at sige at det er blevet taget derfra?? Jeg forstår simpelhen ikke denne type opgaver, kan du evt give eet eksempel med lidt mere teori?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april kl. 16:34 af mathon

Hvordan kan 
antal mol SO3 forøges med 0.10 mol,
når der kun tilføres SO2?

...ved at den oprindelige ligevægt forskydes mod højre (som er svaret i b))
under forøgelse af n(SO3) med 0.10 mol under forbrug af 0.10 mol SO2.


Svar #10
07. april kl. 20:05 af SkolleNørd

#9

Hvordan kan 
antal mol SO3 forøges med 0.10 mol,
når der kun tilføres SO2?

...ved at den oprindelige ligevægt forskydes mod højre (som er svaret i b))
under forøgelse af n(SO3) med 0.10 mol under forbrug af 0.10 mol SO2.

Hvorfor har du så skrevet "-0,10) ved beregning af NO_2? Det stof er jo ikke blevet brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. april kl. 13:25 af mathon

 \small \small \small \begin{array}{llllll}\#\textbf{10}\\&\textup{Reaktionsforhold}\\&& SO_2\,_{\textit{(g)}}:NO_2\,_{\textit{(g)}}=1:1\\\\&& 0.10\;\mathrm{mol }\; SO_2\textup{ reagerer med 0.10 mol }NO_2\\&& \textup{under dannelse af ekstra 0.10 mol }SO_3\textup{ og ekstra 0.10 mol }NO. \end{}


Svar #12
08. april kl. 20:49 af SkolleNørd

#11


Så bør det og være n(SO_2) = 0,62-0,10, da det er stoffet der bliver brugt. Hvor i alverden kan man finde ud af hvad der er blevet gjort brug af i dannelsen af ektra stoffer?

derudover er n(SO_2) da ikke ækvivalent med n(NO_2), da de begge ikke har samme stofmængder??

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. april kl. 10:36 af mathon

\small \textbf{d)}

n(SO2) er da ikke ækvivalent med n(NO_2), da de begge ikke har samme stofmængder,
hvilket ingen har påstået og vi derfor er enige om.

Du har i den oprindelige ligevægt 0.62 mol SO2, hvortil der tilføres x mol SO2, hvilket forårsager en
forskydning af ligevægten mod højre under forbrug af 0.10 mol SOog 0.10 mol NO2.

I den nye ligevægt er
molmængderne derfor:
                                           \small \begin{array}{llllll}& n_{ny}(NO_2)=\left (0.41-0.10 \right )\;\mathrm{mol}&=&0.31\;\mathrm{mol}\\\\& n_{ny}(NO)=\left (0.13+0.10 \right )\;\mathrm{mol}&=&0.23\;\mathrm{mol}\\\\& n_{ny}(SO_2)=\left (0.62+x-0.10 \right )\;\mathrm{mol}&=&1.67\;\mathrm{mol}\\ \textup{hvoraf:}\\&0.62+x-0.10=1.67\\\\& x=1.67-0,62+0.10&&x=1.15\\\\ \textbf{Konklusion:}\\&\textup{Der blev fyldt ekstra 1.15 mol }SO_2\\&\textup{i beholderen.} \end{}
                                  


Skriv et svar til: bestemmelse af stofmængde efter tilføjelse af reaktanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.